پاورپوینت نظریه وجودی انسانگرا رولومی
پاورپوینت نظریه وجودی انسانگرا رولومی در 48 اسلاید بسیار زیبا و قابل ویرایش آماده ارائه با اسلایدشو با فرمت pptx و رعایت تمامی استانداردهای زبان فارسی
مشخصات فایل
تعداد صفحات | 48 |
حجم | 4377 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | pptx |
دسته بندی | پاورپوینت |
توضیحات کامل
پاورپوینت نظریه وجودی انسانگرا رولومی در 48 اسلاید بسیار زیبا و قابل ویرایش آماده ارائه با اسلایدشو با فرمت pptx و رعایت تمامی استانداردهای زبان فارسی
فهرست مطالب
مقدمه
زندگینامه رولومی
برداشت رولومی از ماهیت انسان
نظریه شخصیتی وجودی
بودن در این دنیا
سه شیوه بودن
انزوا
اضطراب
اضطراب بهنجار و اضطراب روان رنجورانه
زندگی و مرگ
آزادی؛مسئولیت پذیری و انتخاب
فرآیند درمان
هدف های درمان رولومی
وظیفه و نقش درمانگر
وظیفه درمانجو
رابطه بین درمانگر و درمانجو
کاربرد فنون و روشهای درمانی
مراحل مشاوره وجودی از نظر رولومی
انتقادات به نظریه رولومی
بخشی از متن
مقدمه
تجربه های فراوان ثابت کرده که اساسی ترین مشکل مردم در حال حاضر،تهی بودن آنان است.تعمق در شکایت های مردم نشان می دهد که مشکل اصلی و زیر بنائی آنان نداشتن یک میل یا یک نیاز مشخص و معین است.احساس تهی بودن معمولا ناشی از آن است که فرد خود را در تاثیرگذاری بر زندگی خود و دنیایی که در آن به سر می برد، ناتوان احساس می کند. ویژگی دیگر انسان امروزی، احساس تنهایی است که افراد معمولی آن را جدایی یا دور افتادگی و به قول بعضی ها «از خود بیگانگی» می نامند. (رولومی ،ترجمه سید مهدی ثریا،۱۳۸۷)دلیل جدی ترس از تنهایی این است که انسان در ارتباط با انسانهای دیگر خود را می شناسد و وقتی تنهاست و با دیگران در ارتباط نیست، از اینکه شناخت خودش را از دست بدهد و نداند چی است و چه کسی است وحشت می کند. (رولومی ،ترجمه سید مهدی ثریا،۱۳۸۷)دلیل دیگر؛ قابل قبول بودن در نظر دیگران، راهکار اصلی ما برای اجتناب از دلهره و اضطراب است. از این روست که همیشه سعی می کنیم به خودمان ثابت کنیم که در زندگی اجتماعی موفق هستیم.اما عامل مهمتر در دلهره مردم از گذشت زمان، وحشتی است که از تهی بودن و زندگی در خلا روحی و روانی دارند. در زندگی روزانه بی حوصلگی و حوصله سررفتگی نماد این دلهره و اضطراب است (رولومی ،ترجمه سید مهدی ثریا،۱۳۸۷)رواندرمانی وجودگرا به عنوان رویکردی فلسفی به مردم و مشکلات انسانیت و وجود، عمدتا به درون مایه های زندگی سروکار دارد تا به فنون. این درون مایه ها عبارتند از:مرگ و زندگی، آزادی، مسئولیت پذیری در قبال خود و دیگران، یافتن معنای زندگی وکنار آمدن با احساس پوچی، آگاه شدن از خود و نگریستن به فراسوی مشکلات موجود و وقایع روزمره و همچنین برقراری روابط صادقانه و صمیمی با دیگران.
اگر چه در این درمان از برخی فنون هم استفاده می شود ولی بیشتر بر معضلات و درون مایه ها تاکید می شود تا بر روشها. روان درمانی وجودی عمدتا نوعی نگرش نسبت به برخی مضامین محسوب می شود تا یک رشته فنون وروشها. رواندرمانی وجودی محصول کارهای فلاسفه اروپایی است. (شارف،ترجمه فیروزبخت،۱۳۹۰)بستر شکل گیری فلسفه وجودی نسل بعد از جنون جنگ جهانی اول و جستجو برای معنی بعد از ویرانی جنگ جهانی دوم بود.گونه انسان قادر بود تا دست به خشونت و بیرحمی استثنایی بزند. برآورد شده که ۶۱ میلیون نفر در جنگ جهانی دوم از بین رفتند.افراد به طرز قابل درکی هر روز دلمشغولی مرگ،وحشت،و ناامیدی بودند.چشم انداز مرگ و نیستی برای میلیونها نفر قریب الوقوع بود. (پروچاسکا،ترجمه سید محمدی،۱۳۹۰) این رویکرد در دهه ۱۹۵۰ – ۱۹۴۰ پدیدار شد.از افراد تاثیر گذار در این نظریه می توان از افراد زیر نام برد:
سورن کی یر کگارد (۱۸۵۵ – ۱۸۱۳) ، فردریش نیچه ( ۱۹۰۰ – ۱۸۴۴) ، مارتین هایدگر (۱۹۷۶ – ۱۸۸۹) ، ژان پل سارتر (۱۹۸۰ – ۱۹۰۵) ، مارتین باربر (۱۹۶۵- ۱۸۷۸) ، لودویک بنیز وانگر (۱۹۶۶-۱۸۸۱)
مشهورترین نویسنده معاصر رواندرمانی وجودی رولومی است که تحت تاثیر عقاید بینسوانگر و باس بود. رویکرد رولومی به رواندرمانی تلفیقی از مفاهیم روانکاوانه و مضامین وجودی است.
و ...
صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود
- ۰۰/۱۰/۱۲
- ۱۳ نمایش